Rólam

Juhász-Pintér Csilla vagyok, élettárs, mostohaszülő, házassági tanácsadó, ezen belül is leginkább mozaikszülőkkel, vagyis a mozaikcsaládok felnőtt tagjaival foglalkozom.

Legfőbb hivatásomnak tekintem, hogy a nehézségekkel küzdő mozaikpároknak lendületet adjak az akadályok leküzdéséhez. De mi is az a mozaikcsalád?

Az a családforma, életközösség, melyben a felnőtt pár legalább egyik tagjának már van előző házasságából született gyermeke.

Már ez az egyetlen mondat is rengeteg kérdést felvet bennünk és káoszt látunk magunk körül. Akkor mégis hogyan találjuk meg a megoldást?

Ehhez mindenekelőtt a család motorját, a párkapcsolatot kell tudnunk gördülékenyen működtetni. Ez az elsődleges feladatunk.

Ehhez dolgoztam ki a „Kapcsolatban, nyugalomban” programot, mely világossá teszi számunkra új családtagjaink motivációit és a saját viselkedésünk fő mozgatórugóit.

És akkor most néhány szó arról, miért a párkapcsolat és miért a mozaikcsalád az én szívügyem.

2015-ben ismerkedtem meg a párommal, akinek előző házasságából született két gyönyörű lánya, ők akkor 5 és 7 évesek voltak.

Gyermektelen mostohaszülőként számtalanszor éreztem magam egyedül a problémáimmal, hogy hiába teszek meg MINDENT, mégsem úgy működnek a dolgok, ahogy elvárt lenne. Felsorolni sem tudom mennyi érzelmet éltem meg napról napra a féltékenységtől, az elkeseredettségen át a mámoros boldogságig.

Bár én megismerkedésünk óta bújtam a párkapcsolati-, pszichológiai és gyermeknevelési könyveket, mégsem léptünk rá a fejlődés útjára. Egy helyben toporogtunk hosszú hónapokon át.

A párom is tanácstalanul állt a saját és az én kérdéseimmel szemben. Ő sem látott az ismert és kipróbált megoldási ötleteken túl több lehetőséget. Ez nagyon fárasztóan hatott ránk és mivel folyamatosan görgettük magunk előtt a párkapcsolati és családi konfliktusainkat, ezért egyre jobban elhatalmasodni látszott rajtunk a reményvesztettség. Ezért döntöttünk úgy, hogy szakemberhez fordulunk.

Közös életünk egyik legjobb döntése volt ez, hiszen emiatt

  • gyorsan megtaláljuk a felmerülő problémáinkra a megoldást,
  • végeztem házassági tanácsadó, párkapcsolati- és életvezetési coach képzéseket,
  • olvashatjátok az írásaimat és
  • vált küldetésemmé a családi kapcsolatok logikus módszerrel való egymáshoz illesztése is.

Hidd el, bár nagyon hasznos az a sok információ, amit az interneten és a könyvekben találsz, de összehasonlíthatatlan a hatékonyságbeli különbség, ha specializáltan csak veled/veletek foglalkozik egy szakember.

Hiszem, hogy bárki képes fejlődni és mindenki megérdemli a boldogságot nemtől, etnikumtól, vallástól, politikai nézettől, gondolkodástól és neveltetéstől függetlenül.

Mielőtt tovább olvasod a weboldalam, kérlek, válaszolj egy kérdésemre:

Minden körülménytől függetlenül, ha mélyen magadba nézel, mennyi ideig szeretnél együtt lenni a pároddal?

Ha a válaszod egy ujjakon megszámlálható szám, akkor nem én vagyok a te embered.

De, ha a válaszod 30 év vagy annál több, akkor keress meg bátran és segítek, hogy a párkapcsolati és családi terveid megvalósuljanak!

Gyere és rakjuk össze együtt a kapcsolataidat!